Flexibility+Freedom+Four K = Barco F90

Ο όμιλος Barco πρόσφατα παρουσίασε την καινούρια σειρά προβολικών συστημάτων DLP® laser phosphor με την κωδική ονομασία F90 που ήρθαν για να καλύψουν τις ανάγκες των αγορών ProAV και events.

 

BarcoF90right

Με laser phosphor πηγή φωτισμού, τα συστήματα προσφέρουν φωτεινότητα μέχρι και 13.000 lumens και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με το κόστος απόκτησης να είναι αρκετά μικρότερο από τα αντίστοιχα της αγοράς. Τα δύο πρώτα μοντέλα πρωτοπαρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης ISE 2016 στο Άμστερνταμ, με 4K UHD και WUXGA native ανάλυση, με το WUXGA F90-W13 να είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο και το 4K UHD F90-4K13 αντίστοιχα τον Οκτώβριο του 2016.

«Παρατηρούμε ότι οι επαγγελματίες των αγορών ProAV και events αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις όπου οι επισκέπτες αυτών των χώρων αναμένουν να εντυπωσιαστούν από μία μοναδική εμπειρία. Αυτό απαιτεί τα προβολικά συστήματα να αποδίδουν άριστη ποιότητα εικόνας αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι εύκολα στην τοποθέτησή τους, στη χρήση τους αλλά και με μικρό κόστος συντήρησης. Αυτές λοιπόν τις προκλήσεις λάβαμε σοβαρά υπόψη μας όταν αρχίσαμε να σχεδιάζουμε αυτά τα συστήματα. Με αψεγάδιαστη ποιότητα εικόνας και πηγή laser phosphor light με 1-chip DLP®, τα F90 καλύπτουν απόλυτα τις εκάστοτε απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν χρόνο και χρήματα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Gary Fuller, Barco VP ProAV.

Με μοναδικό σχεδιασμό, πλήρη συμβατότητα με άλλα συστήματα και 3D λειτουργία, τα F90 μπορούν να καλύψουν από μία αίθουσα συνεδριάσεων, μουσείου ή πλανηταρίου μέχρι μία συναυλία, θεματικά πάρκα και διαδραστικές εφαρμογές.

BarcoF90side

Χρησιμοποιώντας τα F90 συστήματα, αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το λειτουργικό κόστος. Η solid-state laser-phosphor light πηγή σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα ψύξης προσφέρουν μέχρι και 40,000 ώρες χρήσης χωρίς την ανάγκη αλλαγής λάμπας ή και συντήρησης με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση δαπανών συντήρησης και αναλωσίμων.

Το προβολικό σύστημα F90-4K13 παρέχει 4K UHD ανάλυση – για πάνω από 8 εκατομμύρια pixels επί σκηνής – υψηλότατη ευκρίνεια και χρώματα σύμφωνα με την οδηγία Rec. 709 color space.

Η solid-state Barco laser light engine επιτρέπει στους σχεδιαστές και χρήστες να τοποθετούν το σύστημα χωρίς περιορισμούς κατεύθυνσης προσπερνώντας δυσκολίες απαιτητικών πολύπλοκων εγκαταστάσεων ή χώρων. Σε συνδυασμό με το ευρύ φάσμα high-resolution Barco FLD και FLD+ φακών – για κοντινές αποστάσεις (0.28:1) μέχρι μακρινές (9.75:1) – η σειρά F90 μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε σχεδόν set-up. Επιπρόσθετα όλοι αυτοί οι φακοί είναι πλήρως συμβατοί με τα προβολικά συστήματα F32 και F35.