Y-Series, Το νέο σύστημα της d&b audiotechnik.

 

Η Telmaco Α.Ε. ανακοινώνει ότι η d&b audiotechnik παρουσιάζει το νέο Y-Series, ένα μεσαίου μεγέθους σύστημα με πολλαπλές εφαρμογές. Ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του Q-Series, το νέο σύστημα αποτελείται από τις καμπίνες Line Array Y8 και Y12 που συμπληρώνονται ιδανικά από το Y Subwoofer. Η Γερμανική εταιρία όμως δεν σταματάει εδώ καθώς συμπληρώνει το σύστημα με τα ηχεία Point Source Y7P και Y10P τα οποία συμπληρώνονται από το B6 Subwoofer. Όλα τα παραπάνω ηχεία λανσάρονται και σε έκδοση installation για μόνιμες εγκαταστάσεις (Yi8, Yi12, Yi-Sub, Yi7P, Yi10P & Bi6).

Οι καμπίνες Y8 και Y12 είναι παθητικές, 2-δρόμων και διαθέτουν δύο (2) οδηγούς LF 8”, και μία (1) HF 1.4”. Η οριζόντια διασπορά τους είναι 80° και 120° αντίστοιχα και η χρήση τους είναι για τοποθέτηση σε κάθετες συστοιχίες αποτελούμενες από 4 έως 24 καμπίνες (Υ8, Υ12, ή συνδυασμός και των δύο) με δυνατότητα ρύθμισης των μεταξύ τους γωνιών από 0° έως και 14° σε βήματα της μίας 1 μοίρας°.

Το Y-Sub είναι ένα ενεργά οδηγούμενο καρδιοειδές subwoofer από ένα μόνο κανάλι του ενισχυτή και διαθέτει δύο (2) μακράς διαδρομής οδηγούς νεοδυμίου που αποτελούν μια ενιαία καρδιοειδή εγκατάσταση: έναν 18” με φόρτιση Bass Reflex στο εμπρόσθιο τμήμα, και έναν οδηγό 12” με φόρτιση Bandpass δύο διαμερισμάτων, ο οποίος ακτινοβολεί προς τα πίσω. Η καρδιοειδής διασπορά που προκύπτει από αυτή την προσέγγιση αποτρέπει την ανεπιθύμητη ενέργεια πίσω από το σύστημα. Το Y-Sub μπορεί να συμπληρώσει τα ηχεία Y8 και Y12 στην κορυφή του array, σε ανεξάρτητη συστοιχία ή σε ground stack εφαρμογές.

 

Οι Point Source καμπίνες Y7P και Y10P είναι επίσης παθητικού τύπου 2-δρόμων και διαθέτουν δύο (2) οδηγούς LF 8” και μία (1) HF 1.4” πάνω σε περιστρεφόμενη κόρνα. Η διασπορά τους είναι 75° (οριζόντια) x 40° (κάθετα) και 110° x 40° αντίστοιχα, με δυνατότητα περιστροφής 90° επιτρέποντας οριζόντιο προσανατολισμό και για τις δυο καμπίνες.

Το B6-Sub είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για τις καμπίνες Y7P & Y10P αποκλειστικά σχεδιασμένο για ground stacked εφαρμογές. Διαθέτει έναν οδηγό 18” με φόρτιση Bass Reflex. Χρησιμοποιώντας τρία B6-Sub ή πολλαπλάσιες των τριών καμπίνες, μπορούν να τοποθετηθούν σε καρδιοειδή συστοιχία προσφέροντας εξαιρετική κατευθυντικότητα στις χαμηλές συχνότητες και αποτρέποντας έτσι την ανεπιθύμητη ενέργεια στο πίσω μέρος του συστήματος.

Το Y-Series συμπληρώνεται με τους γνωστούς ενισχυτές D6 & D12 (αμφότεροι από 2 κανάλια) αλλά πλέον και από τον καινούργιο D80 ο οποίος είναι 4 καναλιών, μόνο 2RU, προσφέροντας έτσι μεγάλη ευελιξία και εξοικονόμηση χώρου. Είναι ιδανικά σχεδιασμένος για μόνιμες αλλά και φορητές εφαρμογές και περιλαμβάνει διαμορφώσεις για όλα τα ηχεία της d&b.

Επίσης, το σύστημα υποστηρίζεται από μια ευρύτατη γκάμα παρελκόμενων για την εγκατάσταση αλλά και την εύκολη και ασφαλή μεταφορά του.

Το νέο Y-Series είναι το ιδανικό σύστημα για μόνιμες αλλά και φορητές εφαρμογές δίνοντας πολλαπλές δυνατότητες στο χρήστη με τη μεγάλη ποικιλία των καμπίνων που προσφέρει.

Τέλος, με την 5-ετή εγγύηση και σε αυτό το σύστημα η Telmaco και η d&b εγγυώνται μια σίγουρη επένδυση.

Η Telmaco Α.Ε. είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της d&b audiotechnik για την Ελλάδα και την Κύπρο, με πολλές εγκαταστάσεις συστημάτων σε θέατρα, μουσεία, χώρους ψυχαγωγίας, συνεδριακούς χώρους, κτλ.